Skriv till musik

februari 16, 2016 | Leave a Comment

Japp, fort ska det gå! Och skrivövningen gick väl hyfsat kan jag tycka, dock hade man väl kanske förväntat sig att jag skulle hunnit skriva mer än 482 ord på 10 minuter, men får vara stolt ändå.

Valde ju en låt som heter Murder och sedan en som heter Lost. Båda med samma band. Och dessa låtar sade emot varandra, men de hörde ihop på ett sätt. Det blev två texter och i den första började jag knappa ner hur en kvinna förbereder sig för hämnd, och i den andra hur en man vill återförenas med den här kvinnan som han förådde.

På ett sätt blev det ju så att man skrev det man hörde, vilket kanske inte var meningen. Så blev det i alla fall och övningen var väldigt rolig, jag ska nog göra den uppgiften igen för skojs skull och öva på det då musik är ett ganska schysst verktyg att använda i skrivandet!

Alla sätt som för med sig inspo är välkomna! Och jag valde att skriva i 10 minuter som sagt, bäst är kanske egentligen att sätta igång en spelningslista med triggande musik för att inte slösa tid när man letar efter nästa låt. Det ska jag tänka på till nästa gång, och jag måste komma ihåg att sätta mig mer bekvämt för nu känns det som att bakdelen sitter på sten. Fy…

Anyway, min tanke är nu att faktiskt börja skriva boken. Jag är nästan klar med all research och ska bara färdigställa mina karaktärer, vilket är det absolut roligaste. Att få komma på bakgrundshistorier och sådant, har även kommit på första meningen jag ska skriva och sedan borde det inte vara några problem.

Oftast är första meningen det som får en att ge upp, så har du första meningen och en attraktiv och tilldragande idé – då är du halvvägs där! Det ska bli så kul att få skicka den till olika förlag sen, har redan valt ut dom jag tror det finns störst chans hos.. Kommer aldrig ge upp den här idén, den är worth a million bucks!

Peace out!Name (måste anges)

Email (måste anges)

Website

Speak your mind