Dagssida 17/2 -16

februari 17, 2016 | Leave a Comment

Jaha då sitter man här igen.

Har börjat med min synopsis nu till den här boken, har kanske skrivit 4-5 stycken innan men jag kände att jag var tvungen att vara sann emot mig själv och gå tillbaka till grundidén. Den är inte exakt densamma som från allra första början för den var hemskt dålig, men så är det ju oftast.

Karaktärsbeskrivningarna är klara, allt ifrån utseende till karaktärsutveckling är finito och nu känns det som att man är igång på riktigt. Det absolut värsta är dock att jag sitter så fruktansvärt illa vart jag än befinner mig på grund av den här inflammationen i benet som jag misstänker har gått upp i ryggslutet nu.

Bortsett från den negativa effekten är jag pepp som fasiken! Hade ju dock planerat skriva hela veckan nu men fick jobb imorgon och fredag.. 6.45-15 två dagar i rad är inte att leka med när man är så trött som jag är, men älskar man sitt jobb gör man vad som helst…

Jaha dåså. Vad spännande! Mitt mål är att vara klar innan årsslutet med denna bok men har jag tur så blir jag klar innan, det beror ju på hur mycket skrivtid jag har och sådär. Det blir ju en anpassningsfråga det med då man bor hemma och det finns djur och tonårsbröder och småbarnsbröder och hit och dit. Men som tidigare sagt kommer jag inte ge upp denna idé, ska kämpa in i döden för detta – var så säker!

Därför planerar jag att sätta upp ett skrivschema på minst 10 timmar i veckan. Det beror ju på när jag jobbar så får bli ett veckoschema, och under den tiden ska jag vara ensam och i lugn och ro har jag bestämt!

Idag är jag dock ledig vilket är jätteskönt, och nu väntar jag på att hunden ska vakna så att jag kan gå ut på en promenad med henne. Är ju inte så jättekallt ute idag så jag tar nog en rejäl vända så hon får leka av sig lite, kanske tränar lite inkallning på henne också när man ändå håller på… Hon är redan ganska duktig på att lyssna och komma när man ropar men man kan ju alltid bli bättre!

Dessutom får man ju massor av inspo när man är utomhus! Vore man inte så rädd på kvällarna när det är mörkt skulle jag ta min långpromenad då, men när det står folk och gömmer sig bakom husknuten när man kommer ifrån jobbet är man inte så pepp på att ge sig ut själv.

Helst av allt skulle jag vilja åka till något slott och sätta mig utanför på gräset och skriva. Jag drar mig till dessa byggnader av någon underlig anledning och kan skriva nästan vad som helst utifrån det, jag älskar det övernaturliga och kan känna direkt om det finns någon med mig när jag går inne på Strömsholms slott. Eller som när jag arbetade för Hembygdsföreningen här i Hallstahammar för två år sedan, inne i Mekanikusbostaden där det också dött en kvinna för flera flera år sedan under mystiska omständigheter – där säger man också att det står en kvinna i fönstret och kikar ut då och då. Henne såg vi inte, men man kände verkligen av energierna därinne. I Värdshuset kunde jag inte gå in själv, och där sade dom att det inte spökade. Jo tack, sade jag – det kan ni lura i någon annan!

Denna bild bjuder jag på idag, den gjorde jag för ett år sedan nästan exakt till en berättelse jag och en gammal vän skulle skriva. Den gick åt pipan för storyn höll inte och vi skrev så olika.

Till sist ska jag fundera på någonting, och jag funderar på att väcka hunden själv och gå ut. Nu har hon sovit länge.

Jag är inte bekymrad över någonting annat än att jag tror min rygg är påväg av, antingen det eller så har inflammationen spridit sig.

Glader är jag för att min lille kissekatt ligger inne hos mig och myser, min lilla häxkatt. Det var ingen slump att vi valde varandra!

Tack för nu!

 Name (måste anges)

Email (måste anges)

Website

Speak your mind